23 maj 2015
15:00

Bosniska SK

Referat: Fagersta Södra IK - Bosniska SK

Södra åkte på sin första förlust på Onsjövallen för den här säsongen då Bosnisk SK tog med sig alla poängen till Västerås. Det var bortalaget Bosnisk som tog tag i kommandot direkt och hade ett par fina lägen i matchinledningen men Daniel Hedlund i Södramålet räddade Södra från baklängesmål. Istället så sticker Södra upp och får till in en dubbelhörna som resulterar då Emil Zoltek dunkar in Jocke Larssons hörna direkt på volley. Spelet jämnar ut sig något i första halvleken med Bosnisk som spelförande lag.. Bosnisk har ett par chanser att kvittera utan resultat, istället så är det David-Finn Andersson som är närmast att göra mål men hans volleyskott stoppas på mållinjen utav en Bosniskspelare . Halvleken slutar med 1-0 ledning för Södra.

I andra halvlek så får Södra en mardrömstart då Bosnisk kvitterar till 1-1 i den 46:e minuten då en hemmaförsvarare styr in bollen i eget mål . Efter en inledande press utav Bosnisk så tar Södra över mer o mer och skapar några riktigt fina chanser bl a så har Johannes Körkkö ett skott som tar i ribbans underkant . Körkkö har också ett skott som går ett par centimeter utanför stolpen. Robin PW har också ett skott som smiter ett par centimeter utanför stolpen. Nästa kalldusch kommer i den 75:e minuten då en fristånde Bosniskspelare knoppar in en hörna . Södra sätter allt på ett kort och skapar ett par halvchanser till utan att det resluterar i nåt mål. På övertid så jobbar Södra till sig en hörna och kastar fram allt folk i straffområdet och i röran framför mål så tar en Bosniskspelare ner bollen med bägge händerna och alla tror att nu blåser domaren för straff men istället så blåser den annars utmärkte domaren för frispark för Bosnisk för knuff. Ett mycket märkligt beslut utav domaren. Matchen slutar med seger för Bosnisk SK med 2-1. Bosniskaspelarna tyckte själv efteråt det borde varit straff. Surt sa räven.

Södra kämpade och slet hela matchen trots att spelet inte alls stämde denna kväll.

Bäst i Södra denna kväll var Jocke Larsson , Claes Gustafsson och Daniel Hedlund även Sebba Jansson slet på som vanligt på mittfältet .